Chalmers i världsklass

8 april, 2019

Utländska studenter uppskattar Chalmers tekniska högskola. Det visar undersökningen International Student Barometers (ISB), där studenter från över 200 universitet världen över ingår.

Som studieplats anses Chalmers i världsklass medan kvaliteten på undervisningen ses som bland de bästa i Europa, enligt en artikel i Göteborgs-Posten med rubriken Chalmers i topp bland utländska studenter.

I ISB ingår både utbytesstudenter och studenter som flyttat hit för att plugga på Chalmers. Enligt artikeln deltog 332 internationella Chalmersstudenter i undersökningen och resultatet bygger på svar från nästan 200 000 internationella studenter över hela världen.

På frågan om skolan var ett bra ställe att vara på fick Chalmers högst betyg av alla 212 lärosäten. Utmaningar var bland annat boende och levnadskostnader.

Enligt en artikel på chalmers.se deltog även Göteborgs universitet i årets ISB, och deras studenter rapporterade en liknande tillfredsställelse med den bredare upplevelsen av Göteborg.

LÄS MER: Chalmers i topp bland utländska studenter
LÄS MER: Chalmers har den bästa utbildningen i Europa

Fakta: Den internationella studentbarometern genomförs årligen av organisationen I-graduate. Just denna undersökning genomfördes från september till december 2018 och omfattar 212 universitet i hela världen. Chalmers distribuerade frågeformuläret till 1 472 internationella studenter och svarsfrekvensen var 23 procent. Läs mer på chalmers.se

Bild: Mikael Oskarsson, Chalmers studentkår