Cellink hetare än någonsin inför börsintroduktionen

28 oktober, 2016

CELLINK i Biotech Center är hett. Emission inför listningen på Nasdaq First North den 3 november övertecknades till ofattbara 1 070 procent! Bolaget har utvecklat en 3D-printer för mänsklig vävnad och möter nu ett enormt intresse. Idag är de 12 anställda och en av Västsveriges tillväxtraketer.

”Vi är otroligt glada och stolta över det stora intresset och uppmärksamheten CELLINK fått från investerare. Emissionen skapar starka utvecklingsmöjligheter och med Nasadaq First North som plattform förbättrar vi ytterligare våra förutsättningar för att skapa mervärde för våra kunder och aktieägare”, säger Erik Gatenholm, VD, CELLINK, i dagens pressmeddelande från GU Ventures, en av investerarna

CELLINK är det allra första bioinkföretaget i världen och det första bioprintingbolaget i Skandinavien. Intresset för att kunna skriva ut mänsklig vävnad är stort, inte minst från kosmetikabranschen som ser möjligheter till viktiga hudtester utan djurförsök.

Möjligheten att kunna skriva ut organ kan skapa nytta för patienter inom många olika områden. Bland kunderna finns  universitet världen över och fler och fler inom life science-industrin har fått upp ögonen för bolaget, inte minst efter topplaceringen på 33-listan och årets presentation på Park Annual. Sedan en tid tillbaka ingår CELLINK i GU Ventures inkubator. Läs mer i GU Ventures pressmeddelande.