CELLINK – Årets Diamant

22 april, 2016

CELLINK i Biotech Center är ett av Sveriges unga, lovande bolag som nyligen lyftes fram på 33-listan av Ny Teknik och Affärsvärlden. Under finalen i Stockholm valdes de till Årets Diamantföretag och kunde stolta gå därifrån med en check värd 100 000 kr. Innan dess besökte bioprinterföretaget  Skogsnäringsveckan, där de fick chansen att hälsa på kung Carl XVI Gustaf.

”Det har varit intensiva och spännande dagar ända sedan vi vann regjonfinalen i Göteborg. Vi jobbar stenhårt på att blir ”the next big thing” och vi är otroligt tacksamma för alla möjligheter och all publicitet”, säger Erik Gatenholm, VD för CELLINK.

Göteborgsföretaget har utvecklat en 3D-printer för mänsklig vävnad. CELLINK är det allra första bioinkföretaget i världen och det första bioprintingbolaget i Skandinavien. Bläcket innehåller nanocellulosa, ett förnybart material som utvinns ur träfibrer. Materialet har viktiga mekaniska egenskaper och är hållbart.

”En del av bläcket är baserat på nanocellulosa från Svensk Skogsindustri. Det var såklart trevligt att få möjligheten att träffa kungen och värdefullt att vara med under Skogsnäringsveckan” säger Erik Gatenholm, VD för CELLINK.

Intresset för att kunna skriva ut mänsklig vävnad är stort, inte minst från kosmetikabranschen som ser möjligheter till viktiga hudtester utan djurförsök. Möjligheten att kunna skriva ut organ, såsom till exempel ett öra, kan skapa nytta för patienter inom många olika områden. Bland kunderna finns idag universitet världen över och fler och fler industriföretag börjar nu få upp ögonen för CELLINK.

”Den största utmaningen just nu är att skala upp tillverkningen. Idag sker produktionen här i Biotech Center och vi söker nu efter ett lämpligt tillverkningsföretag i Västsverige, allra helst i Göteborg”, säger Erik Gatenholm.

Cellink Årets Diamantföretag

CELLINK presenterar mer av sin verksamhet på Park Annual, årets stora innovationsevent, den 29 september! Välkommen att anmäla dig här

För mer information, v g kontakta Erik Gatenholm, VD för CELLINK, tel 073-267 00 00 eller e-post eg@cellink.com