Caresumables utvecklar ny produkt

12 januari, 2015

Ett aktivt nätverkande är viktigt för alla entreprenörer. Caresumables, ett företag inom Sahlgrenska Science Park, har insett värdet av att fånga upp nya möjligheter via kundfokuserad produktutveckling.

”Jag träffade en tandläkare inom Folktandvården som uttryckte ett delvis annorlunda behov. Och svarade spontant att jag tar den bollen om du testar den nya produkten under utvecklingsfasen”, säger Kristina Frisk, VD för Caresumables. Och så blev det.

Av sex olika prototyper valde tandläkaren ut den hon tyckte bäst om. Nu ska prototypen prövas ytterligare på Folktandvårdens nyöppnade testklinik i Kvillebäcken i Göteborg. Sahlgrenska Science Park deltog på den intressanta invigningen före årsskiftet.

Egentligen skulle det omnämnda kundbesöket ha handlat om företagets första produkt, där försäljningen ökar successivt. DryDent som effektivt absorberar saliven under tungan gör det behagligare för patienten och hjälper tandläkaren att hålla det rent och torrt i munnen (speciellt viktigt när det gäller cementering, fyllning och bonding). Idag efterfrågas produkten både av tandläkarkliniker och privatpersoner.

För mer information, v g se www.caresumables.com eller kontakta Kristina Frisk, telefon 072-209 20 80, e-post:kristina.frisk@caresumables.com