Caresumables till inkubatorn

11 september, 2012

Senaste tillskottet i Sahlgrenska Science Parks inkubator kallas Caresumables och utvecklar efterlängtade artiklar för tandläkare. Företaget är ett av de spännande start up-bolag som presenterar sin verksamhet under Park Annual den 13 september.

Inom det nystartade bolaget tar man sikte på att arbeta med utveckling, utbildning, och produktion samt försäljning av förbrukningsartiklar för tandläkaren som dessutom gör behandlingen behagligare för patienten.

De flesta människor skulle nog hålla med om att det ibland kan vara rätt obekvämt att gå till tandläkaren. Med salivsug och stora bomullsrullar i munnen känner man sig sällan bekväm, samtidigt är det naturligtvis viktigt att resultatet blir bra

I vetskap om att hela 75 % av saliven produceras under tungan har Caresumables utvecklat en lösning. – Vi har nyligen lämnat in en patentansökan för vår första produkt som absorberar saliven under tungan. Det blir bekvämare för patienten och fyller ett uttalat behov hos tandläkare framförallt när det gäller cementering av kronor, bryggor och fasader, säger Kristina Frisk, VD, Caresumables. När tandläkaren limmar något i munnen är det extra viktigt att det är torrt och rent för att resultatet ska hålla. Kristina Frisk är för övrigt både industridesigner och psykolog – med erfarenhet av att utveckla tandvårdsinstrument och hygienartiklar – och således en viktig kugge i teamet som består av tre personer.

Caresumables AB presenterar sin verksamhet på Park Annual 12.

För mer information, v g kontakta Kristina Frisk, VD, Caresumables AB via e-post kristina.frisk@caresumables.comeller telefon 072-209 20 80.