Caresumables nya produkt lanseras på Swedental

13 november, 2015

Många skulle nog hålla med om att det ibland kan vara obekvämt att gå till tandläkaren. Samtidigt är det viktigt att resultatet blir bra. Den nya salivarbsorbtionsprodukten är till nytta för både patienter och tandläkare och har redan fått sina första beställningar. Intresset för nyheten är stort under pågående Swedental och Odontologisk Riksstämma.

”Comfortip är framtagen för att vara ett funktionellt, kostnadseffektivt, för patienten bekvämt och skonsamt alternativ till redan etablerade engångsprodukter för salivabsorption i kinden” säger industridesigner Kristina Frisk, som har utvecklat och står som tillverkare för den designskyddade produkten som tillverkas i Sverige.

Kristina Frisk är VD för Caresumbles som är ett inkubatorföretag inom Sahlgrenska Science Park.

Den senaste produkten är resultatet av ett samarbetsavtal mellan Caresumables AB och DAB Dental. Comfortip kommer att marknadsföras och säljas med ensamrätt under DAB Dentals eget varumärke Top Dent, i Norden och Baltikum.

Caresumables första produkt DryDent finns på marknaden sedan år 2013 och möter en stor efterfrågan.

För mer information v g kontakta

Kristina Frisk, VD för Caresumables AB, telefon 0722-092 080 eller e-post kristina.frisk@caresumables.com Se även www.caresumables.com