Captario åker till Silicon Valley

12 mars, 2014

Ett intressant nytillskott i Sahlgrenska Science Parks inkubator är Captario. Företaget utvecklar IT-lösningar för att förbättra beslutsunderlaget inom läkemedelsutveckling och satsar på att nå ut internationellt. Via ett norskt-svenskt Vinnova-samarbete har de nu fått möjlighet att åka till Silicon Valley för att testa sin affärsmodell under en månads tid.

”Detta är en chans att få testa oss själva mot USA-marknaden via ett program för teknikentreprenörer. Vi har fått ett schema med olika evenemang och hoppas få träffa många värdefulla kontakter”, säger Mikael Palmblad, produktchef, Captario.

Som avslutning ordnas exempelvis en pitch night, då bolaget ställs inför fyra investerare à la Draknästet. Intresseväckaren är redan inövad och lyder: Vi hjälper folk att komma ihåg det de inte vet. Spännande! I Silicon Valley finns en större benägenhet att våga ta risk där man ser möjligheter och Captario hoppas på ett stort intresse. Bolaget har som mål att öka avkastningen på investeringar vid läkemedelsutveckling. De utvecklar IT-lösningar för att förbättra informationsunderlaget och hantera osäkerhet inför kritiska beslut i projektutvecklingen.

Captario deltar nu också på BIO Europe i Turin, vilket flera bolag från Sahlgrenska Science Park valt att göra. ”Vi är på rätt plats nu. Här finns en stark gemenskap och vi vill gärna fortsätta växa inom Sahlgrenska Science Park”, säger Mikael Palmblad.

För mer information, v g se www.captario.com eller kontakta Mikael Palmblad via e-post mikael.palmblad@captario.com.

Läs mer om Innovasjon Norge och TINC på http://innovasjonnorge.no/tinc