Biolin Scientific en del av AddLife

28 december, 2016

I december tecknade AddLife avtal om förvärv av samtliga aktier i Biolin Scientific. Tekniken som utgör grunden för bolagets fina utveckling och tillverkning av instrument för materialanalys inom nanoteknik bygger på innovativ, akademisk forskning inom mätteknik på nanonivå, vid Chalmers.

Bolaget har under flera år haft en stark internationell tillväxt, kunder finns idag över hela världen, framförallt inom forskning inom akademi och industri.

”Analys av material inom nanoteknik är ett expansivt och spännande område, där den globala utvecklingen sker snabbt. Som världsledande leverantör av instrument för studier av materialegenskaper på nanonivå bidrar Biolin Scientific till att skapa nya, innovativa produkter och lösningar inom en mängd områden för sina kunder. Vi ser fram emot att få möjlighet att utveckla bolaget vidare på en global marknad, säger Peter Simonsbacka, affärsområdeschef, Labtech, Addlife i ett pressmeddelande. Förvärvet av Biolin Scientific innebär en expansion för AddLife inom egna högteknologiska produkter och en ytterligare internationell expansion för AddLife utanför Norden. Addlife har idag cirka 460 anställda i 25-talet dotterbolag som drivs under egna varumärken.