Anglonordic Life Science Conference 2016

30 maj, 2016

Anglonordic Life Science Conference i London samlar årligen mer än 300 beslutsfattare från läkemedels-, biotech- och medtech-industrin samt finansiärer och riskkapitalbolag. Så även i år, då Sahlgrenska Science Park och Umeå Biotech Incubator gjorde gemensam sak och besökte konferensen tillsammans med åtta startup-bolag från Sverige. Bolag som nu tar första steget i sin internationaliseringsprocess.

”Anglonordic är ett viktigt steg i processen att bygga nätverk i England och träffa investerare och beslutsfattare inom life science-området”, säger Ted Ternander, Inkubator- och programansvarig för Bridge, Sahlgrenska Science Parks internationaliseringsprogram.

En av deltagarna var Ylvali Gerling från MYoroface, som också presenterade företaget och sin produkt för investerare på plats. Företaget arbetar med ät- och sväljsvårigheter. Genom en smart produkt med en enkel träningsmetod som kan utföras i hemmet kommer man åt problemen utan sjukhusvistelser och ingrepp.

”Vi är med i Sahlgrenska Science Parks internationaliseringsprogram och har knutit många värdefulla kontakter inför kommande steg. Det är viktigt att komma ut och synas, man vet aldrig när en kontakt kan ge utdelning. Det är också väldigt givande att träffa andra svenska kollegor i branschen”, säger Ylvali Gerling, VD MYoroface.

Bridge internationaliseringsprogram är för life science-företag som kommit en bit på väg i Sverige med sin produkt och har siktet inställt på en lansering utomlands. Programmet erbjuder en snabb och kostnadseffektiv väg där företag får de bästa förutsättningarna för att internationaliseringen ska bli framgångsrik och lönsam.

Mer information om alla startup-bolag som deltog från Sverige hittar du här: Anglo Nordic folder 19 may 2016