751 nya jobb inom HealthTech Nordic community

27 november, 2019

Ny studie visar att bolag inom HealthTech Nordic community, som Sahlgrenska Science Park är en del av, har skapat 751 jobb i Norden på tre år.

HealthTech Nordic stödjer cirka 270 startups inom healthtech i syfte att accelerera företagens utveckling. Den nya studien visar att 30% av dem säljer internationellt. Målet är att skapa bättre hälsa globalt och nya jobb i Norden.

– Det finns ett driv och en förändringskraft inom tech i den här regionen som just nu kanaliseras in i hälsoområdet, det är fantastiskt att få vara med om. I Norden är vi skickliga på digitala lösningar som är attraktiva på en global marknad. Och när man expanderar, så kan man anställa, säger Jennifer Grönqvist, affärsrådgivare  Sahlgrenska Science Park, som jobbar aktivt med många av bolagen inom HealthTech Nordic.

De digitala lösningarna stärker patienter och sjukvårdspersonal vilket leder till lägre samhällskostnader samt bättre hälsa och högre vårdkvalitet.

Cuviva, Detectivio, SleepCure, Everdrone, Cairy, TummyLab, MedTech20 är bara några av de startups  från Västsverige som är med i HealthTech Nordic. Gemensamt för alla är att de sätter människan i centrum och utgår därifrån när de skapar sina produkter, menar Jennifer Grönqvist.

HealthTech Nordic är Nordens största community för healthtech-företag och växer stadigt.

– Just nu jobbar vi med strategier för att skala och växla upp vårt eget arbete, till exempel i samarbete med globala partners och nätverk, säger Jennifer Grönqvist.


Jennifer Grönqvist
Affärsrådgivare healthtech och vårt samarbete i HealthTechNordic
+46 733 968 592