5 startups möter investerare i London

25 april, 2018

Det är på Anglonordic Conference i maj som det sker. Fem bolag avslutar vårens omgång av Bridge Market Check och ges möjlighet att pitcha sin företagsidé för investerare och nätverka med beslutsfattare inom engelska sjukvårdssystemet NHS.

Anglonordic är den årliga och enda konferensen i sitt slag som bjuder in och specifikt knyter ihop UK med europeiska investerare och nordiska life science företag.

I denna omgång av Sahlgrenska Science Parks internationaliseringsprogram Bridge Market Check deltar Addbuttment, Lytics, Medicase, Methodicare och Tummylab. Fem bolag som med hjälp av Business Sweden fått en första kartläggning av sin potentiella marknad.

– Kartläggningen är ett konkret första verktyg för oss och nu ser vi verkligen fram emot att träffa relevanta kontakter och presentera vår produkt, säger Nicklas Oscarsson, VD Medicase.

Storbritannien har en uttalad nationell strategi att jobba aktivt för att nya innovationer ska komma patienten tillgodo så snabbt som möjligt. En av anledningarna till att Storbritannien kan vara en bra första internationell marknad.

– Vi har en superagenda under två intensiva dagar. Bland föreläsningar, pitchar och workshops får bolagen även enskilda möten med NOCRI, en organisation som hjälper till att navigera i det engelska sjukvårdssystemet. Det tror vi är en bra skjuts på vägen, säger Erik Heimer.

Såhär säger Stefan Blomsterberg, VD Medfield Diagnostics, som tidigare deltagit i Bridge Market Check: