Blir 1928 Female Founders 2019?

12 mars, 2019

Healthtech gör nytta och enligt Dagens Industri ses grundare av tech-bolag som vår tids nya fixstjärnor. Nu kan du vara med och rösta fram en kvinna till Female Founder 2019. Båda 1928-grundarna är med!

2018 vann de Arvid Carlsson Award by Sahlgrenska Science Park. De har presenterat 1928 Diagnostics på Park Annual samt både tagit sig in och hållt sig kvar bland de hetaste bolagen på 33-listan, som Ny Teknik och Affärsvärlden tar fram varje år.

Nu har Kristina Lagerstedt och Susanne Staaf, som vill motverka antibiotikaresistens, chansen att bli Female Founders 2019.

Rösta senast 2 april

För tredje året i rad listar DI Digital tunga profiler och uppstickare bland kvinnorna i tech-branschen, som de tror har möjlighet att göra avtryck och bana väg för nya stjärnor. Och du som läsare har chansen att rösta fram årets viktigaste kvinnliga grundare. Vem av de 23 tycker du har åstadkommit mest eller har störst potential att göra skillnad framöver?

LÄS MER: Rösta på årets viktigaste kvinnliga grundare 2019 

Vinnaren presenteras den 10 april under eventet Female Founders i Stockholm, där även fyra bolag får möjlighet att pitcha.

Globalt från dag 1

Med ett globalt tankesätt redan från starten 2014 är Göteborgsföretaget 1928 Diagnostics redan verksamma i mer än tio länder i Europa. Och planerar för en framtida expansion i USA.

– Kristina Lagerstedt och Susanne Staaf är drivna entreprenörer med ambition att motverka antibiotikaresistens. De har utvecklat 1928 Diagnostics till en av Sveriges hetaste startups genom att medvetet satsa på att bygga rätt team och tänka globalt från dag 1, enligt Marianne Dicander Alexandersson, ordförande i Sahlgrenska Science Park och i juryn för Arvid Carlsson Award by Sahlgrenska Science Park, i samband med prisutdelningen 2018.

LÄS MER: 1928-grundarna vann Arvid Carlsson Award by Sahlgrenska Science Park 2018

LÄS MER: Vad inom AI utmanar 1928 Diagnostics

LÄS MER: 1928 nu på 33-listan

Foto: Anna Hult   På bilden syns Susanne Staaf och Kristina Lagerstedt, 1928 Diagnostics, tillsammans med Erik Gatenholm, CELLINK (en av pristagarna av Arvid Carlsson Award by Sahlgrenska Science Park 2017) och Marianne Dicander Alexandersson, ordförande i juryn och i Sahlgrenska Science Park.