Hallå där, Anna McLaren på GoCo

14 september, 2018

Hallå där, Anna McLaren, etableringsansvarig på GoCo i Mölndal. Hur ser du att vi kan samverka för att stärka regionens konkurrenskraft inom life sience?

– Branscher blir mer och mer rörliga och överlappande och jag ser samarbete som nyckeln till överlevnad, inte bara för life science utan för alla bolag. Jag tror vi vinner på att inte se varandra så mycket som konkurrenter utan som samarbetspartners, för att dela kunskap och idéer men även för att innovativt driva projekt, tjänster och produktutveckling framåt över gränserna.

Mölndals Stad var snabba till beslut om utveckling av CoValley. När planerar ni för första inflyttning?

– Första inflyttning sker redan under 2021. Projektet går fort framåt och vi märker hur just den stora bilden av ”tillsammans” är i fokus på många plan.

Var är ni nu i utvecklingsarbetet?

– Just nu fokuserar vi på skapandet av innovationsklustret och på att hitta rätt hyresgäster och medlemmar till vårt community. Vi arbetar tillsammans med alla intressenter för att sätta Västsverige på kartan som innovationsregionen inom life science och innovation.

Ni medverkar på Park Annual i år. Vad är syftet?

– Tillsammans med våra medskapare, AstraZeneca och er, visa möjligheterna med en gemensam mötesplats för stora och små bolag, akademin, boende och individer. Att ytterligare presentera vårt projekt och lära oss av varandra.

Intervju: Lizelotte Edvinsson