Tipsa forskare om WCMTM

12 december, 2017

I vår lotsroll har vi redan förmedlat kontakter mellan danska AI-intressenter och forskare på Wallenbergcentrum för molekylär och translationell medicin vid Göteborgs universitet. Julia Grönros nätverkade också flitigt på Park Annual och vill nu gärna bjuda in till WCMTM´s årliga event den 1 februari

–  Jag fick mycket inspiration på Park Annual. Mingelsessionerna var fantastiskt givande och live-undersökning var jättekul, säger Julia Grönros, forskningssamordnare på Wallenbergscentrum för molekylär och translationell medicin och forskningsrådgivare på Forsknings- och Innovationskontoret vid Göteborgs universitet.

WCMTM rekryterar yngre, framstående forskare inom molekylärmedicin inom exempelvis neurovetenskap, metabolism, degenerativ medicin, cancer och inflammation.

Initiativet till centrumbildningen kom från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse och förutom Göteborgs Universitet bidrar AstraZeneca, Sahlgrenska universitetssjukhuset och Västra Götalandsregionen till verksamheten.

Det var tidigare i år som danska IBM Watson hörde av sig och ville komma i kontakt med Wallenbergscentrum för molekylär och translationell medicin och vi satte ihop ett möte.

Läs mer om Wallenbergs Centre for Molecular and Translational Medicine.

Läs mer och anmäl dig till WCMTM´s årliga event den 1 februari