Företagspark

Sahlgrenska Science Park är en aktiv mötesplats för affärsmässig utveckling inom life science där vi samverkar aktivt – lokalt, nationellt och internationellt. Vi erbjuder lokaler för både nya och etablerade företag. Allt från enskilda rum till större kontorslandskap.

I en unik tillväxtmiljö för forskningsbaserade affärsidéer, innovationer och företagande inom life science-området når du dessutom ett stort nätverk av industrikompetenser, konsulter och investerare.

Bland våra bolag på området finns såväl forskningsföretag med medicinsk inriktning som olika kunskapsföretag inom life science-området.

Läget, läget, läget

Sahlgrenska Science Park har ett bra läge på Medicinareberget som har en total byggnadsyta på över 100 000 kvadratmeter. I direkt anslutning ligger Sahlgrenska universitetssjukhuset, norra Europas största universitetssjukhus. På gångavstånd finns alltså kliniknära forskning och klinisk studieverksamhet, samarbetspartners och stadens centrum. Spetskompetens inom en rad forsknings- och utbildningsområden och servicemöjligheter med den senaste tekniken och utrustningen. Här finns också Sahlgrenska akademin som innefattar institutionerna för biomedicin, odontologi, kliniska vetenskaper, medicin, neurovetenskap och fysik och institutionen för vårdvetenskap och hälsa samt andra biovetenskapliga institutioner vid Göteborgs universitet.

På Sahlgrenska Science Park kan du hyra laboratorium i nyrenoverade och välutrustade lokaler.

 

”Vi ser stora möjligheter att utveckla vårt bolag i den här miljön.”

Tobias Kisker, Calmino Group

 

 

Pernilla Kollbratt
Kund- och Fastighetsansvarig
+46 700 131 360