Nationell konferens om klinisk forskning

14
apr
Svenska Mässan

Tema: Starka tillsammans – från idé till verklighet

Det här är en konferens för dig som jobbar inom industri, akademi, hälso- och sjukvård eller med regionutveckling. Vi kommer liksom föregående år erbjuda ett brett program med något för alla: läkare, verksamhetschefer, forskare, forskningssköterskor, forskarstuderande, beslutsfattare, verksamma inom läkemedels- och medicinteknikbranschen samt alla andra med intresse för klinisk forskning.

Vi tar avstamp i den utredning som Ingrid Peterson gjorde 2014 om vikten av nationell samordning för kliniska studier och  bjuder in till diskussion och nätverkande kring hur vi gemensamt tar steget vidare från idé till verklighet.

Det främsta utbytet av de flesta konferenser är mötet med kollegor som arbetar med liknande uppgifter. Här har du chansen att träffa personer från hela Sverige och även internationella gäster som samlas kring ett gemensamt intresse för klinisk forskning.

För första gången arrangeras konferensen av Kommittén för nationell samordning av kliniska studier, vid Vetenskapsrådet i samarbete med: Stockholms Läns Landsting, Region Skåne, Norrlandslandstingen, Uppsala-Örebro regionen, Landstinget i Östergötland och Västra Götalandsregionen. Värd för i år är Gothia Forum för klinisk forskning, Västra Götalandsregionen.

För mer information, se  https://www.gothiaforum.com/konferens-2015