MedTech West- och BoIC-seminarium: Framtidens forskning i BoIC med Sven Ekholm

11
dec
Hjärtats aula, Vita stråket 12. Sahlgrenska universitetssjukhuset.
11.45-12.30

Seminariet är särskilt intressant för dig som arbetar med forskning eller forskningsfrågor i eller kring Bild- och interventionscentrum (BoIC). 

För nästan tio år sedan beslöt man sig inom VGR, SU och GU/SA för att investera i en ny, flexibel byggnad för bild och bildbaserade interventioner (BoIC). BoIC skulle vara ett centrum för regional medicinsk vård med en verksamhet under konstant utveckling genom vetenskaplig forskning och utbildning. För att få en bedömning av läget och vilka resursförstärkningar som skulle krävas för att genomföra projektet beslutade man inom SU och SA att tillsätta ett externt Scientific Advisory Board.

Sven Ekholms lunchseminarium handlar om vad Scientific Advisory Board har kommit fram till och vilka rekommendationer de ger. Han delar också med sig av sina funderingar om hur vi kan gå vidare. Seminariet inleds med ett besök av Elisabet Carlsohn på Sahlgrenska akademins Core Facilities, som kommer att berätta mer om deras arbete.

Du anmäler dig i Regionkalendern eller via länken här. Under seminariet serveras en lunchsmörgås till de deltagare som anmält sig senast den 8 december. Om du önskar särskild kost, till exempel glutenfritt eller vegetariskt, kan du maila:Helene.lindstrom@vgregion.se