Let’s make medtech usable

22
Nov
MEDICINAREGATAN 8 A, GÖTEBORG
09:30-10:30

Välkommen att starta fredagen den 22 november med frukost, mingel och seminarium med Semcon, Resource Partner @SahlgrenskaSP.                  

Produktutveckling baserat på mänskligt beteende – på Semcon anser vi att för att kunna skapa bra produkter och tjänster, måste vi alltid förstå slutanvändaren.

I takt med att den tekniska komplexiteten ökar, ökar också användarnas förväntningar på hur tekniken är anpassad efter deras behov. För att möta dessa krav måste även medtech-branschen utvecklas och ta fram produkter med användaren i fokus.

Användningsfel är idag en vanlig orsak till många skaderapporter, varav många hade kunnat undvikas med en bättre design av tekniska enheter. Det är extra viktigt att medicinska produkter och tjänster både lyckas säkerställa optimal patientsäkerhet samtidigt som de är enkla att använda för både patienter och sjukvårdspersonal.

Semcon har en bred kompetens inom User Experience (UX), life science, e-hälsa och produktutveckling av medicintekniska produkter. Under detta frukostseminarium kommer vi att förklara hur vi jobbar med användarcentrerad design inom medtech, hur vi säkerställer användbara och säkra produkter, samt uppnår en bra användaruppevelse. Ni kommer även få en kort överblick av Semcons övriga expertis och utvecklingsprocess.

Presentatörer
Oskar Lindh, Team Manager User Experience på Semcon
Johanna Stenfeldt, Area Manager Product Design Engineering på Semcon

Hålltider
09.30 Frukostbuffén står framdukad
09.50 Föredrag i angränsande lokal Änggården
10.30 Slut

Anmälan
Anmälan sker efter personlig inbjudan. Intresserad av att delta? Kontakta Carina Strand.

Väl mött!

Hälsningar,

Sahlgrenska Science Park och Semcon