Från bidrag till börsnotering – har vi rätt kapitaliseringsförutsättningar för start-ups i Sverige?

4
jul
O'Learys restaurang, uteserveringen, Strandgatan 13, Visby
09.40 - 10.40

GU Ventures, Västra Götalandsregionen, Swedish GrowthFund och AktieTorget, tillsammans med NyTeknik bjuder in till seminarium och frukost i Almedalen.

För att få fler att starta och bygga företag och för att få fler växande småföretag att bli tillväxtmotorer i svenskt näringsliv behöver vi skapa rätt kapitaliseringsförutsättningar i alla faser av ett företags utveckling i Sverige.

Både nya företag i startfas och företag i senare faser har behov av kapital för att växa, expandera eller sätta extra fart, men har vi rätt förutsättningar och tillräcklig tillgång till startbidrag- och lån?

Har vi ett tillräckligt väl utbyggt system för såddinvesteringar och stöd i tidig fas? Finns ”death-valley” som många talar om och var finns den i så fall? Hur kan en företagare få in extern finansiering från en fond eller från privatpersoner? Hur fungerar fonderna i Sverige idag? Vad är för- och nackdelarna? Och hur kommer den nya statliga fondstrukturen att se ut? Hur fungerar noteringsprocessen i Sverige och vad finns det för möjligheter? Vad är för- och nackdelarna med att göra en  s k trade-sale jämfört med en notering?

Frukost: Arrangörerna bjuder på frukostmat och kaffe/te

Moderator: Susanna Baltscheffsky, chefredaktör för Ny Teknik

Talare:

John Wennborg, vd, QuickCool

Klementina Österberg, vd, GU Ventures

Sophia Litsne, Västra Götalandsregionen

Penilla Gunther, KD, ledamot i Riksdagens Näringsutskott och ledamot i Nordiska Rådets svenska delegation

Niclas Lundqvist, grundare, Swedish GrowthFund

Peter Gönczi, vd, AktieTorget

Kontakt: Daniela Kramer, daniela.kramer@talentum.se, 0733-447602

Länk: http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/42965?redir=%23eidx_8

Varmt välkomna hälsar arrangörerna GU Ventures, Västra Götalandsregionen, Swedish GrowthFund och AktieTorget, tillsammans med NyTeknik!