Branschöverskridande samarbete – grogrund för innovativa startups – INSTÄLLT

21
apr
BIOTECH CENTER, ARVID WALLGRENS BACKE 20, GÖTEBORG
17:30-19:30

I direkt anslutning till StyrelseAkademin Västsveriges årstämma hälsar vi dig välkommen till mingel och seminarium på temat Branschöverskridande samarbete.

Det bubblar och sjuder av aktiviteter inom Västsveriges Life Science och branschen är inte längre vad den har varit. Vi befinner oss i en förändring där branscher närmar sig varandra och tidigare branschspecifik kompetens, teknik och kunskap kan bli relevanta i helt nya sammanhang. Här har Västsverige och Göteborgsregionen en fördel på global nivå, genom starkt innovationskunnande och lång tradition av samverkan. Forskare, investerare, entreprenörer och kompetenser inom olika områden attraheras av regionen där kluster inom mobility, ICT och life science smälter ihop.

Vanliga frågor för alla som vill lyckas är att se skillnaden mellan innovation, entreprenör och företagare samt att stötta till kompetensförsörjning och tillgång på kapital. Strukturerat styrelsearbete skapar mer konkurrensstarka bolag. Hur är kompetensförsörjningen för de växande bolagen i vår region? Vilken typ av kunskap och erfarenhet är det brist på?

17.30                  Mingel och tilltugg

18.00                  Branschöverskridande samarbete – en grogrund för innovativa startups

Charlotta Gummeson, vd Sahlgrenska Science Park

18.20                  Presentation av två bolag från Sahlgrenska Science Parks miljö:

.                            Verigraft, vd Petter Björkquist

                           Insplorion, vd Patrik Dahlqvist

18.45                  Slut

StyrelseAkademins föreningsstämma kl 16.00 – 17.30  är omlagd till digitalt event. Se anmälan nedan.

ANMÄLAN STÄMMA