Internationalisering

Redo för internationell expansion?

Sahlgrenska Science Parks internationaliseringsprogram Bridge Market Check och Bridge Market Access är för svenska medtech-företag som kommit en bit på väg med sin produkt i Sverige och har siktet inställt på en lansering utomlands.

Vi vet att en lyckad etablering på den första internationella marknaden är avgörande för hur lång tid det tar att bli lönsam. Med programmet Bridge erbjuder vi en snabbare och mer kostnadseffektiv väg där vi fokuserar på Storbritannien.

Tre skäl att välja Storbritannien som första marknad

Det finns flera skäl till att just Storbritannien är en lämplig marknad att börja med. Här är de tre viktigaste som vi ser:

  1. En ledande marknad, bland de tio största i världen inom läkemedel och medtech, med ett enhetligt system.
  2. National Health Service (NHS) är världens största integrerade hälso- och sjukvårdssystem och rankad som den mest effektiva.
  3. Här satsas stort på utveckling inom life science och utländska innovationer välkomnas för att förbättra hälso- och sjukvården.

Har du nätverket som krävs?

Vilka myndighetskontakter och opinionsbildare behöver du bygga en relation med för att ta dig vidare? Vi hjälper dig att undvika fallgropar, omvägar och onödiga kostnader. Med gedigen kunskap och med ett starkt nätverk av experter och strategiska kontakter kan vi hjälpa dig och ditt företag att på ett effektivt sätt komma i mål på din första internationella marknad.

Hur ser marknadsanalysen ut?

Vi ställer frågorna du måste kunna besvara för att resan mot din nya marknad ska bli framgångsrik.

Mer om programmet

Internationaliseringsprogrammet är uppdelat i två faser.Kontakta Ted Ternander för mer information.  Ladda ner pdf.

 logo_eu_tvv

”Många företag prövar sig fram i sin internationaliseringsprocess, ofta genom någon som känner någon. Nästan som att gå på hajk. Vi ger dig karta och kompass så att du kan orientera dig fram istället. Lite snabbare. Lite säkrare.”

Kontakta Ted Ternander om du vill veta mer om vårt internationaliseringsprogram.

 

Ted Ternander
Affärsrådgivare med ansvar för vårt internationaliseringsprogram & acceleratorn
+46 703 969 309